Sverigedemokraterna Kalmar Län

Sverigedemokraternas kommunvalsedel i Kalmar

Sverigedemokraterna har nu klart med de 9 första namnen på valsedeln till kommunvalet i Kalmar.

Det blir därmed den starkaste lista som vi någonsin gått till val på i Kalmar. Partiets förstanamn på valsedeln är Thoralf Alfsson, som även kandiderar till riksdagen.

Tyvärr finns det fortfarande en rädsla för att kandidera för partiet och då speciellt bland kvinnor.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna 1187 röster i kommunvalet vilket motsvarade drygt 3 procent av rösterna. Detta utan att partiet hade någon representation i kommunfullmäktige och heller ingen lokal budget att bedriva en valrörelse med.

Idag ser situationen helt annorlunda ut.  Vi har varit representerade i snart en mandatperiod i kommunfullmäktige vilket gett oss mer utrymme i media och vi är nu etablerade på den lokala politiska kartan. Dessutom har vi idag en lokal budget som gör det möjligt att bedriva en utåtriktad valrörelse. Antalet medlemmar har ökat dramatiskt under mandatperioden. Om man sedan även beaktar att det blåser positiva vindar för partier i Europa som vill begränsa den stora invandringen till en mer rimlig nivå kan vi Sverigedemokrater se fram mot valet med stor tillförsikt.

Historiskt sett har Sverigedemokraterna i stort sätt fördubblat sitt valresultat från föregående val i de flesta val. För Kalmars del skulle detta innebära ca 2400 röster men vår målsättning är dock något högre med tanke på ovanstående faktorer.

Målsättningen är att Sverigedemokraterna skall nå över 3000 röster i kommunvalet. Detta kan innebära att SD blir tredje största parti i kommunfullmäktige. Vår förhoppning är också att vi skall bli vågmästare i Kalmar kommunfullmäktige.

Sverigedemokraterna kommer att presentera ett lokalt valmanifest i god tid innan valrörelsen drar igång på allvar i augusti.

Hela valsedeln ser ut enligt följande:
 

1. Thoralf Alfsson
2. Lars Rosén
3. Mia Hagman
4. Micael Foghagen
5. Claes-Göran Johansson
6. Peter Kronström
7. Lars Pettersson
8. Anders Erlandsson
9. Elmer Hammevik

Media målar ofta upp bilden av oss Sverigedemokrater som lågutbildade personer från landet och detsamma brukar även gälla när våra väljare beskrivs av diverse pk-journalister. Därför tänkte jag även mycket kortfattat beskriva våra kandidater till Kalmar kommunfullmäktige. En uppställning som jag är mycket tillfreds med och som kommer göra ett mycket bra jobb om vi får väljarnas förtroende.

1.      Thoralf Alfsson, 52år Kalmar

Ordförande för Sverigedemokraterna i Kalmar. Kommunfullmäktigeledamot sedan 2006 för SD och gruppledare.

 Jobbar som konsult på ett av Sveriges största teknikkonsult företag. Jobbar i huvudsak med programmering och idrifttagning av styrsystem för process och tillverkningsindustrin.


2.      
Lars Rosen, 61år Kalmar

Kommunfullmäktigeledamot sedan 2006 för SD.

Började sitt yrkesliv som sjöman men hamnade sedan i bryggeribranschen som säljare. Har 50 högskolepoäng i nationalekonomi, 20 i statskunskap och 20 i sociologi. Jobbar nu inom handel.


3.      
Mia Hagman, 34år Kalmar

Mia är utbildad barnskötare och socionom men arbetar just nu inom handeln. Mia har tidigare arbetat bland annat som lokalvårdare, barnskötare, personlig assistent och fritidsledare.

”Den starkaste anledningen till att jag valde att engagera mig i Sverigedemokraterna är att de är det enda parti som arbetar för ett tryggare samhälle för våra barn och med att stärka familjens ställning genom bland annat ökad valfrihet. Ett samhälles styrka visar sig främst genom hur man tar hand om sina svagaste”.


4.      

Micael Foghagen, 47år Kalmar

Micael startade sitt yrkesliv genom det militära som flygare i flygvapnet i Ljungbyhed och med att i huvudsak flyga SK-60 men även Draken och Viggen. Efter nedskärningar i försvaret blev det en del studier vid Chalmers därefter har han jobbat med en del vikariat som lärare på olika skolor. Det har även blivit en del jobb inom krogbranschen. Nu har dock Micael blivit egen företagare inom hantverksbranschen.
 

5.      Claes-Göran Johansson, 51år Rockneby

Claes-Göran är utbildad lärare (180 högskolepoäng) och började som nyutexaminerad lärare jobba i Norrland men återvände till Kalmar 1993. Jobbat som lärare på högstadiet och på folkhögskola. Sedan blev det utbildningskonsulent för ett utbildningsföretag sedan har det också blivit några år som studievägledare/coach.
 

6.       Peter Kronström, 31år Kalmar

Peter har gått industriprogrammet på Lars Kagg skolan och har jobbat på flera olika industrier i regionen.

7.      Lars Pettersson, 69år Kalmar

Lars är utbildad socionom och har jobbat inom socialförvaltningen i flera olika kommuner.

8.       Anders Erlandsson, 65år Kalmar

Anders är civilekonom, Fil.Kand, Göteborgs Universitet. Universidad de Barcelona.
Han har arbetat med affärsutveckling och marknadsföring, huvudsakligen utomlands ibland annat USA, Belgien, Singapore och Indonesien. Bland annat som dotterbolagschef för större svenska företag i Belgien och Singapore.

9.       Elmer Hammevik, 81år Ljungbyholm

Pensionär.