Insändare | Sverigedemokraterna Kalmar Län

Insändare

Företrädare från den yttre vänsterkanten i egenskap av kommunister, vänsterpartister och syndikalister visar återigen sitt socialistiska tänk av att endast vissa människor ska ha rätt att yttra sig. Man anser sig själva ha rätten att avgöra vilka som får vara med på manifestationen och vilka politiska åsikter som med lag skall förbjudas.

Man behöver inte gå särskilt långt tillbaka i historien för se ur vilka socialistiska ådror som detta tänk går. I såväl Nazityskland som i Sovjetunionen så fanns ivern att skapa åsiktsförbud. Att med åsiktsförbud mota politiska inriktningar som begått övergrepp mot mänskligheten är inte värdigt en demokrati, oavsett om det rör sig om nazism eller kommunism. Det är däremot viktigt att manifestera mot dessa ideologier och minnas de övergrepp som skett genom historien så att de aldrig återupprepas.

Sverigedemokraterna tar avstånd från mångkulturalism, rasism och läror där det etniska ursprunget räknas som det enda eller avgörande kriteriet för nationstillhörighet. Varje människa har ett grundläggande och okränkbart värde och varje människa har rätt till frihet, självbestämmande, trygghet och gemenskap.

Mattias Bäckström Johansson
Distriktsordförande SD Kalmar län

Nicklas Thorlin
Vice distriktsordförande SDU Kalmar/Kronoberg