Nyheter | Sverigedemokraterna Kalmar Län

Nyheter

Nyheter för Sverigedemokraterna Kalmar län

Här kan du se de senaste nyheterna för Sverigedemokraterna i Kalmar län och evenemang som sker i distriktet.

 

 • Jimmie Åkesson på besök i Kalmar län

  Kampanjandet inför EU-valet pågår för fullt och nu ökar vi tempot sista veckan. Under början av veckan besökte Jimmie Åkesson Färjestaden, Kalmar, Oskarshamn och Västervik då hans turné gjorde stopp i Kalmar län. Ett besök som var väldigt uppskattat av såväl våra valarbetare som de väljare som fick möjligheten att få en pratstund, skaka hand och ta selfies med Jimmie.

  Mer info
 • Öppet valmöte i Storebro

  På tisdagskvällen hade vi en EP-kandidats panel i Storebro. Magnus Person och Martin Kirchberg diskuterade SD:s politik som vi vill driva i EU. Jaktfrågorna skapade många frågor samt tekniska frågor om Sveriges framtida energiförsörjning. Riktigt roligt att ha en sån engagerad publik som ställde deltagarna på tå för att kunna levera svar. Givetvis fanns det sedvanligt fika för alla som kom.

  Mer info
 • Full fart i valrörelsen!

  Det har varit en hektisk vecka för våra aktiva medlemmar i hela länet. Vi smygstartade redan förra veckan med besök av Charlie Weimers, toppkandidat i EU-valet, i Västervik. Under lördagen hade i princip alla föreningar sina tält uppe för att informera om valet. Broschyrer och pins delades ut till intresserade som även fick veta hur vi vill förändra EU inifrån. Martin Kirchberg återfanns i först i Torsås och sedan i Nybro för att svara på frågor över en kopp kaffe. Under Torsdagen, i Nybro, diskuterade Martin Kirchberg och Magnus Persson vår syn på jakt och vapendirektivet inom EU. Många frågor ställdes av publiken innan kvällen var över.

  ”Löshundsjakt är svensk jaktkultur som måste bevaras”, sa Magnus Persson, som är riksdagsledamot och kandidat i EU-valet.

  På fredagen var det Peter ”Nalle” Lundgren, förstanamn på valsedeln, som kom på besök. Han började med ett lunchtal till kalmarborna på Larmtorget. Ett välbesökt sådant med mycket folk som stannade till för att lyssna på Nalle om hur det är att jobba som europaparlamentariker och vad vi vill jobba för den kommande mandatperioden.

  ”Vi måste ta tillbaka makten från EU. Besluten ska fattas av den svenska riksdagen”, sa Peter Lundgren till kalmarborna.

  Efter att han hade pratat med pressen var det dags för Oskarshamn och valtal på Stora torget. Där hade SD Oskarshamn ställt upp med sitt kampanjtält och bjöd publiken på kaffe, hembakat och information. Nalle höll ett uppskattat tal och ställde upp för fotografering innan han åkte vidare för kampanjande på annat håll.

  Under blå himmel under lördagen samlades Ölänningarna i hamnen i Färjestaden för att lyssna till ännu en toppkandidat som besökte vårt län, Kristina Winberg, som även hon sitter i europaparlamentet och som höll ett tal för besökarna. Där vill hon bland annat fortsätta att jobba för att sansa asylpolitiken i EU.

  ”Det finns en app som visar vilket som är det bästa asyllandet för dig, sa Kristina och fortsatte: Det kom ca 70.000 ensamkommande till EU och ca 35.000 kom till Sverige för att, enligt appen, var Sverige det bästa landet för dem.”

  Lagom till avslutningen av Kristinas tal kom det ca 250 motorcyklar från flera olika MC-föreningar i länet för att få valinformation och visa upp sina motorcyklar så man kan säga att detta var den mest besökta tillställning vi hade under denna vecka.

  Mer info
 • 1 maj

  Under dagen genomförde distriktet för andra året i rad ett evenemang den 1 maj. Tanken var att mötet skulle genomföras som ett torgmöte vid torget Träffen i Oskarshamn, men pga regnet fick istället mötet flyttas in i partiets lokal i Oskarshamn. Där blev det istället blev mer än lapp på luckan.

  Talen inleddes av Michael Erlandsson, som är partiets gruppledare i Oskarshamn, och som uppehöll sig kring kommunpolitiken där en ohelig allians nu styr bestående av Socialdemokraterna och Moderaterna samt även hur EU påverkar kommunpolitiken där närmre 60% av ärendena kommer direkt eller indirekt därifrån. Det följdes sedan upp av Anne Oskarsson, riksdagsman, som talade om de äldres ekonomiska villkor och behoven av reformer för att på allvar få ner antalet fattigpensionärer och stärka äldres förutsättningar.

  Därefter talade Mattias Bäckström Johansson, riksdagsman, om behovet av en socialkonservativ reformagenda för en långsiktig restriktiv migrationspolitik, tuffare tag inom kriminalpolitiken och en effektivare miljö- och klimatpolitik. Som huvudtalare avslutade Martin Kirchberg, regionråd och kandidat i EU-valet, med att prata om partiets valmanifest i EU-valet. Han betonade vikten av att säkerställa att vi har kvar kronan framöver, att medlemskapet i unionen mer utvecklas till ett renodlat frihandelsprojekt, säga nej till vapendirektivet och att värna den svenska viltvården, vilket är de frågor han främst driver på för i valet. Avslutningsvis lyfte han även att det förbud som finns gentemot det svenska snuset bör tas bort, för att låta varje enskilt medlemslands avgöra om man vill förbjuda det eller inte.

  Efter talen bjöds det på korv, fika och kaffe och där ett mingel bland deltagarna avrundade dagen.

  OT: http://www.barometern.se/oskarshamn/sd-holl-mote-timmarna-innan-s-och-lo/

   

  Mer info
 • 1 maj firande

  Sverigedemokraterna arrangerar även detta år ett evenemang den 1 maj. Under förra året genomfördes ett lyckat evenemang i Kalmar och för i år har distriktet valt att genomföra det i Oskarshamn.

  Det blir tal med företrädare på kommunal nivå, riksdagen samt vår regionala EP-kandidat, Martin Kirchberg. Efter talen bjuds det på korv, fika och kaffe.

  Mer info
 • Nya Distriktstyrelsen

  Denna soliga vårdag samlades den nya distriktsstyrelsen för styrelsemöte. Bland annat planerades det för fullt för aktiviteter inför det kommande EP-valet. Mycket som kommer att hända i vårt län. Håll utkik efter informationen som kommer snart.

   

  Mer info
 • SD Kalmar län höll årsmöte

  Under söndagen genomförde distriktet SD Kalmar län sitt årsmöte i Kalmar och där drygt 100 ombud samlades för sedvanliga årsmötesförhandlingar. Under mötet valdes en ny styrelse enhälligt som ska leda arbetet för de två kommande verksamhetsåren i distriktet. Utöver det valdes även ombud till partiets Landsdagar som genomförs till hösten, vilket är partiets högsta beslutande organ.

  Under mötet konstaterades under verksamhetsberättelsen att medlemsutvecklingen i distriktet under föregående år har varit väldigt positiv. I början av året fanns det 934 medlemmar i distriktet, vilket ökade till 1223 medlemmar vid årets slut. Medlemstillväxten blev således under verksamhetsåret 30,9 % och till antalet 289, vilket fortsatt är en betydligt högre tillväxt än för landet i övrigt och det högsta medlemsantal som partiet haft någonsin.

  – Det är en stor ära att återigen bli vald till distriktsordsförande och jag ser med tillförsikt fram emot att tillsammans med styrelsen fortsatt utveckla verksamheten, säger Mattias Bäckström Johansson som återvaldes till distriktsordförande för de två närmsta åren.

  De som valdes i styrelsen är enligt nedan:

  Ordförande – Mattias Bäckström Johansson, Oskarshamn (omval)
  Vice ordförande – Martin Kirchberg, Torsås (omval)
  Andre vice ordförande – Monika Johansson, Mörbylånga (nyval)

  Ledamot – Bo Karlsson, Västervik (omval)
  Ledamot – John Hoffbrink, Hultsfred (omval)
  Ledamot – Michael Erlandsson, Oskarshamn (omval)
  Ledamot – Urban Lindgren, Mönsterås (nyval)
  Ledamot – Johnny Svedin, Nybro (nyval)
  Ledamot – Linda Emma Kotanen, Kalmar (omval)
  Ledamot – Anne Oskarsson, Borgholm (omval)
  Ledamot – Petra Gustafsson, Kalmar (omval)

  Suppleant – Göran Bågenholm, Nybro (omval)
  Suppleant – Petra Anemyr, Vimmerby (nyval)
  Suppleant – Dan Larsen, Västervik (nyval)
  Suppleant – Charlotte Andersson, Emmaboda (nyval)
  Suppleant – Lars Fehling, Högsby (nyval)
  Suppleant – Liselott Hovdegård, Borgholm (nyval)

  De som valdes till ombud till Landsdagarna är:

  Ombud till Landsdagarna – Martin Kirchberg, Torsås
  Ombud till Landsdagarna – Bo Karlsson, Västervik
  Ombud till Landsdagarna – Linda Emma Kotanen, Kalmar
  Ombud till Landsdagarna – Michael Erlandsson, Oskarshamn
  Ombud till Landsdagarna – Monika Johansson, Mörbylånga
  Ombud till Landsdagarna – Petra Anemyr, Vimmerby
  Ombudssuppleant till Landsdagarna – Leif Gustavsson, Högsby
  Ombudssuppleant till Landsdagarna – Jessica Hellman, Mörbylånga
  Ombudssuppleant till Landsdagarna – Göran Bågenholm, Nybro

  Utöver det får även Mattias Bäckström Johansson delta som partistyrelseledamot/riksdagsledamot, Anne Oskarsson som riksdagsledamot och Janita Kirchberg som ledamot i riksvalberedning.

  Mattias Bäckström Johansson öppnar distriktsårsmötet

  Den nyvalda styrelsen

  Martin Kirchberg föredrar den parlamentariska berättelsen

  Flertalet av den nyvalda valberedningen

  Mer info
 • Lösenordsskyddad: Årsmöteshandlingar 2019

  Det här innehållet är lösenordsskyddat. Vänligen ange ditt lösenord nedan för att visa innehåll:

  Mer info
 • Utbildningsdag för förtroendevalda

  Under söndagen genomförde distriktet sin första utbildningsdag för 2019 tillsammans med drygt 80 nyvalda företrädare för partiet runtom i länet. Dagen inleddes med att blicka tillbaka på den utveckling som skett i länet sedan partiet tog plats i fullmäktigeförsamlingarna för första gången sedan 2006. Samtliga andra riksdagspartier har tappat mandat sedan dess medans Sverigedemokraterna ökat stadigt, vilket inneburit ett ökat inflytande och ett ökat ansvar att förvalta.

  Särskilt inbjuden för dagen att föreläsa var vår nytillträdde riksombudsman, Mikael Strömberg, som inledde utbildningspassen med att föreläsa kring ärendehantering och som senare följdes upp av en utbildning om hur vi når ut som leddes av vårt regionråd, Martin Kirchberg, och distriktsordförande, Mattias Bäckström Johansson. Efter lunchen fortsatte dagen med föreläsningar kring kommunikationsplanen och mediahantering.

  Mer info
 • God Jul och ett Gott Nytt År!

  Sverigedemokraterna önskar alla sina politiker, medlemmar, väljare, sympatisörer och alla andra en God Jul och ett riktigt Gott Nytt År!

  Mer info