Nyheter | Sverigedemokraterna Kalmar Län

Nyheter

Nyheter för Sverigedemokraterna Kalmar län

Här kan du se de senaste nyheterna för Sverigedemokraterna i Kalmar län och evenemang som sker i distriktet.

 

 • Glad påsk!

  Denna vår är inte som andra vårar så denna påskhälsning kommer inte heller vara som andra påskhälsningar. Vi i distrikt Kalmar län vill uppmana våra medlemmar och följare att i största möjliga mån stanna hemma för att värna era medmänniskor och era nära och kära. God handhygien är något självklart i dessa dagar behöver kanske inte påminnas om, men vi gör det i alla fall. Med gott hopp om att vi snart kommer kunna ses igen snart vill vi önska er en glad påsk och påminna er om att vårsolen finns till för oss alla. Var rädda om er.

   

  Mer info
 • Välfärdsdag 2020

  Under söndagen arrangerade Sverigedemokraterna Kalmar län en välfärdskonferens i Oskarshamn för förtroendevalda i länet samt medlemmar. Stort tack till alla deltagare som tillsammans bidrog till ett lyckat arrangemang. Ett särskilt tack till Carina Ståhl Herrstedt, Ann-Christine From Utterstedt och Patrick Reslow som var inbjudna att föreläsa på konferensen och vilket var mycket uppskattat!

  ”Välfärdsfrågorna stod i centrum när Sverigedemokraterna i Kalmar län arrangerade en utbildningsdag i Oskarshamn på söndagen.

  – Välfärden står i centrum på flera sätt just nu och vi har valt att fokusera på de här frågorna då vi bjudit in våra representanter i riksdagens socialutskott som är experter på de ämnen vi diskuterar här i dag, sa distriktsordföranden Mattias Bäckström Johansson från Oskarshamn.”

  Gratis länk med intervju Carina Herrstedt: https://www.oskarshamns-nytt.se/carina-stahl-herrstedt-sd-ar-inte-ett-kvinnofientligt-parti/
  Betallänk till barran: https://www.barometern.se/oskarshamn/sd-diskuterade-valfardsfragor-pa-utbildningsdag/

   

   

   

  Mer info
 • Västerviks sjukhus har åter av tidningen Dagens Medicin utnämnts till Sveriges bästa mellanstora sjukhus

  Detta har vi alla duktiga medarbetare vid sjukhuset att tacka för. De använder all sin hängivenhet och yrkeskunskap för att ge oss medborgare den bästa tänkbara sjukvården.
  För Sverigedemokraterna är det självklart att göra allt som står i vår makt för att säkra att Västerviks sjukhus även i framtiden kan erbjuda högkvalitativ sjukvård för medborgarna i vår del av länet. Detta är desto mer viktigt, då orosmolnen hela tiden lurar vid horisonten. Det allvarligaste är den generella bristen på fasta medarbetare, främst läkare och sjuksköterskor.

  När onkologiska behandlingsenheten vid Västerviks sjukhus tvingades stänga förra året berodde det på personalbrist. Nu har personalbehovet delvis lösts, men den läxa som borde ha gått hem är att man måste tänka långsiktigt för att både behålla medarbetare och kunna rekrytera nya.
  Sverigedemokraterna satsar, till skillnad från den styrande S-C-L-majoriteten, 50 miljoner kronor på personalbefrämjande åtgärder i vårt förslag till regionbudget. Vi satsar på såväl arbetsmiljö som lönevillkor. Framför allt måste lönesatsningar styras av en långsiktig strategi, där utbildning och kompetens premieras.

  Vi anser att det är nödvändigt med en grundlig översyn av sjukvårdens administration. Rätt medarbetare ska göra rätt saker. Dokumentation för dokumentationens egen skull får inte förekomma. Administrativa uppgifter som kan utföras av medicinska sekreterare ska också utföras av dessa. Lika viktigt är det att hålla ett vakande öga på hur resurser förflyttas mellan olika delar av länet. Centralisering, eller så kallad nivåstrukturering, i sjukvården ska inte ske utan konkret nytta.
  2016 flyttades all ändtarmscancer- och njurcancerkirurgi från Västervik till Kalmar. Samtidigt förlades hälften av länets tjocktarmscancerkirurgi och all planerad njurstensverksamhet till Västervik. Sverigedemokraterna var det enda partiet i dåvarande landstingsstyrelsen som krävde en utredning och konsekvensanalys innan beslutet skulle tas. Vi återupprepade detta samma år samt 2018, dock utan att få gehör. Vi grundade detta krav bland annat på att stora delar av kirurgprofessionen varnade för att Västerviks sjukhus riskerade att mista akutkirurgisk kompetens genom flytten av cancerkirurgi.

  Vid senaste regionstyrelsemötet visade det sig att köerna till de berörda operationerna efter flytten är något längre i Kalmar än de varit i Västervik. Västervik har uppvisat minst lika bra resultat då det gäller hur många patienter som inte behövt opereras en gång till.

  Det är givetvis inte vår uppgift som förtroendevalda att detaljstyra vilken kirurgi som ska utföras vid vilket sjukhus. Men av de uppgifter som vi har fått ta del av hittills kan vi inte se att nivåstruktureringen av cancerkirurgin mellan Västervik och Kalmar tydligt har varit till fördel för patienterna, varken i norra länsdelen eller länet som helhet.
  Vi kan konstatera att vi gjorde rätt när vi 2016 krävde en utredning av konsekvenserna innan beslutet om nivåstruktureringen togs. Både förespråkarna och de som var emot förändringen hade haft allt att vinna på att en ordentlig genomlysning gjorts innan beslutet fattades. Ansvaret för att så inte skedde får övriga partier i regionstyrelsen ta på sig.

  Sverigedemokraterna lovar att vi även i fortsättningen kommer att ta ansvar för att värna om medborgarnas rätt till ett högkvalitativt sjukhus i Västervik.

  Sverigedemokraternas regiongrupp och kommunfullmäktigegrupperna i Västervik, Vimmerby och Hultsfred | Västervik Dan Larsen | Bo Karlsson , Västervik | Petra Whidotti | Vimmerby John Hoffbrink

  Mer info
 • Julbord och avslutning av 2019

  Under lördagen arrangerade distriktet sitt årliga julbord och som i år ägde rum i Mörbylånga kommun. Distriktsordförande, Mattias Bäckström Johansson, hälsade alla välkomna och summerade det gångna verksamhetsåret innan han hälsade vår särskilt inbjudna gäst välkommen.

  Denna var ingen mindre än Tobias Andersson som är nationell talesperson för Ungsvenskarna och riksdagsledamot för partiet. Innan maten föreläste han om vilka frågor han jobbar med och om arbetet i ungdomsförbundet.

  Lagom till kaffet och efterrätten blev han även intervjuad av vårt regionråd och vice ordförande Martin Kirchberg med ett antal snabbfrågor för att sedan avslutningsvis få med sig en julklapp för sitt deltagande på julbordet.

  Distriktet vill även här passa på att önska alla medlemmar och sympatisörer en god jul och ett gott nytt år!

  Mer info
 • Minus i budgeten för regionen

  De ekonomiska problemen för Region Kalmar län kvarstår. Prognosen pekar nu på ett underskott på 46 miljoner kronor efter att man räknat in finansnettot, vilket i princip är vinster från värdeökningar på aktier i pensionsportföljen. Tittar man bara på förvaltningarna, där själva verksamheterna bedrivs, räknar man nu med 363 mnkr i underskott vilket är i princip lika mycket som det blev 2018. Vårt Regionråd Martin Kirchberg lyfte även fram att det måste till tydligare uppföljning av de besparingsåtgärder som lagts på våra sjukhus, och att vi även vill se besparingsförslag på administrationen (i enlighet med vad vi föreslår i vår budget). Trots det allvarliga ekonomiska läget så sades det förslag om en kriskommission, som SD lade fram i våras, fortfarande vara under beredning. Syftet med kriskommissionen är att ta fram förslag på hur resurserna för hälso- och sjukvårdsarbetet i regionen kan prioriteras om.
  (Artikeln är bakom betalvägg)

  Mer info
 • Västerviks sjukhus 150 år!

  Idag gratulerade delar av SD Kalmar läns regiongrupp (Martin Kirchberg,
  Bo Karlsson och Claus Zaar) Västerviks sjukhus på 150-årsjubileet!
  Sjukhusdirektör Henrik Holmberg berättade, till medarbetarnas och övriga
  lyssnandes nöje, anekdoter från öppningen 1869. Bl.a. fick vi veta att
  en vårdplats då kostade 85 öre per dag, medan den idag kostar 40-45 000 kr.

   

  cof

  Mer info
 • Jimmie Åkesson på besök i Kalmar län

  Kampanjandet inför EU-valet pågår för fullt och nu ökar vi tempot sista veckan. Under början av veckan besökte Jimmie Åkesson Färjestaden, Kalmar, Oskarshamn och Västervik då hans turné gjorde stopp i Kalmar län. Ett besök som var väldigt uppskattat av såväl våra valarbetare som de väljare som fick möjligheten att få en pratstund, skaka hand och ta selfies med Jimmie.

  Mer info
 • Öppet valmöte i Storebro

  På tisdagskvällen hade vi en EP-kandidats panel i Storebro. Magnus Person och Martin Kirchberg diskuterade SD:s politik som vi vill driva i EU. Jaktfrågorna skapade många frågor samt tekniska frågor om Sveriges framtida energiförsörjning. Riktigt roligt att ha en sån engagerad publik som ställde deltagarna på tå för att kunna levera svar. Givetvis fanns det sedvanligt fika för alla som kom.

  Mer info
 • Full fart i valrörelsen!

  Det har varit en hektisk vecka för våra aktiva medlemmar i hela länet. Vi smygstartade redan förra veckan med besök av Charlie Weimers, toppkandidat i EU-valet, i Västervik. Under lördagen hade i princip alla föreningar sina tält uppe för att informera om valet. Broschyrer och pins delades ut till intresserade som även fick veta hur vi vill förändra EU inifrån. Martin Kirchberg återfanns i först i Torsås och sedan i Nybro för att svara på frågor över en kopp kaffe. Under Torsdagen, i Nybro, diskuterade Martin Kirchberg och Magnus Persson vår syn på jakt och vapendirektivet inom EU. Många frågor ställdes av publiken innan kvällen var över.

  ”Löshundsjakt är svensk jaktkultur som måste bevaras”, sa Magnus Persson, som är riksdagsledamot och kandidat i EU-valet.

  På fredagen var det Peter ”Nalle” Lundgren, förstanamn på valsedeln, som kom på besök. Han började med ett lunchtal till kalmarborna på Larmtorget. Ett välbesökt sådant med mycket folk som stannade till för att lyssna på Nalle om hur det är att jobba som europaparlamentariker och vad vi vill jobba för den kommande mandatperioden.

  ”Vi måste ta tillbaka makten från EU. Besluten ska fattas av den svenska riksdagen”, sa Peter Lundgren till kalmarborna.

  Efter att han hade pratat med pressen var det dags för Oskarshamn och valtal på Stora torget. Där hade SD Oskarshamn ställt upp med sitt kampanjtält och bjöd publiken på kaffe, hembakat och information. Nalle höll ett uppskattat tal och ställde upp för fotografering innan han åkte vidare för kampanjande på annat håll.

  Under blå himmel under lördagen samlades Ölänningarna i hamnen i Färjestaden för att lyssna till ännu en toppkandidat som besökte vårt län, Kristina Winberg, som även hon sitter i europaparlamentet och som höll ett tal för besökarna. Där vill hon bland annat fortsätta att jobba för att sansa asylpolitiken i EU.

  ”Det finns en app som visar vilket som är det bästa asyllandet för dig, sa Kristina och fortsatte: Det kom ca 70.000 ensamkommande till EU och ca 35.000 kom till Sverige för att, enligt appen, var Sverige det bästa landet för dem.”

  Lagom till avslutningen av Kristinas tal kom det ca 250 motorcyklar från flera olika MC-föreningar i länet för att få valinformation och visa upp sina motorcyklar så man kan säga att detta var den mest besökta tillställning vi hade under denna vecka.

  Mer info